15 april 2015

Kortspel och bollsport...

Solen lyser fortfarande med sin frånvaro, för även idag regnade det på fritidsrasten. Men detta trotsade vi för att kunna prova de nya basketbollarna och fotbollarna. Killarna tog fotbollen med sig ner till den leriga fotbollsplanen och några av tjejerna utmanade Christoffer och Viktoria i en basketmatch. Så trots regnet, hade vi en rolig stund ute tillsammans i det blöta. 


Väl inne sedan började barnen att spela ett kortspel som heter "tecknet", detta spelade även vi vuxna när vi var i deras ålder. Det är roligt att se när ett spel kommer tillbaka...för det är ett mycket roligt spel att spela.

Kort förklaring om hur kortspelet går till: Man är fyra deltagare som spelar parvis mot varandra. Man spelar med honnörskorten (knekt, dam, kung, ess) samt en joker eller hjärter två på hand, allt som allt 17 kort, och turas om att skicka ett kort medsols. Det gäller att få ihop ett fyrtal. Jokern fungerar som valfritt kort. Övriga kort ligger uppdelade på två (eller tre) högar uppochner på bordet. När man har fått ett fyrtal ska man signalera till sin medspelare med hjälp av ett hemligt tecken som båda har kommit överens om. Syftet med det hemliga tecknet är att informera om att det är dags att slå varsin hand så fort som möjligt på någon korthögarna utan att någon i motståndarparet hinner emellan. Korten i korthögarna ger poäng till laget som slog, förutsatt att båda slog först och någon av dem kan visa upp ett fyrtal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.